Beperkte toegang

Depressie Connect bestaat uit twee delen: een platform voor lotgenoten/ervaringsdeskundigen, en een platform voor naasten van mensen met een depressie. Depressie is een gevoelig onderwerp en om de privacy van onze gebruikers zoveel mogelijk te waarborgen zijn deze twee communities van elkaar gescheiden. Je hebt je ingeschreven voor één van de twee communities; dat je als ervaringsdeskundige geen toegang hebt tot het platform van naasten – en vice versa – is dus opzettelijk.

Anonimiteit

Depressie Connect waardeert jouw privacy en we doen ons best om een veilige omgeving te faciliteren voor discussie, maar je berichten zijn natuurlijk wel zichtbaar voor andere geregistreerde gebruikers. Houd hier rekening mee als je een gebruikersnaam kiest.
Via je gebruikersinstellingen kun je zelf je schermnaam wijzigen (de naam die wordt getoond bij je berichten op het forum), maar dit verandert niet je gebruikersnaam (o.a. zichtbaar op je profiel). Als je dit ook wilt wijzigen, neem dan contact op met een moderator. Die maakt het dan voor je in orde.

Het forumoverzicht: ongelezen onderwerpen

Onderwerpen die je nog niet gelezen hebt – of forums die nog ongelezen onderwerpen bevatten – zijn gemarkeerd met een felroze uitroepteken. Dit helpt je om in één oogopslag te kunnen zien waar activiteit is geweest sinds je laatste bezoek aan het forum.

Bovenaan de pagina vind je een link waarmee je alles als gelezen kunt markeren. Dit wordt dan toegepast op het forum waar je je op dat moment bevindt, inclusief alle onderliggende forums.

Een nieuw onderwerp plaatsen

Je plaatst een nieuw onderwerp door naar het subforum door te klikken dat het best aansluit bij waarover je het wilt hebben. De knop “begin een nieuw onderwerp in …” valt haast niet te missen. Die knop leidt naar een formulier. Daar vind je een paar velden:

  • De titel van het onderwerp (verplicht);
  • de inhoud (verplicht);
  • een veld voor tags (optioneel);
  • de keuze om e-mails te ontvangen bij antwoorden (optioneel).

Opmaak en media

Het veld voor inhoud stelt je in staan om wat simpele opmaak toe te passen: je kunt bijvoorbeeld tekst centreren, vet of cursief maken, een lijst maken en een afbeelding plaatsen.
Je kunt ook youtube video’s toevoegen aan je bericht. Dit doe je door het webadres van de videopagina in je bericht te plakken. Let op: de “share” functie op youtube werkt niet! Kopiëer in plaats daarvan gewoon wat in je adresbalk staat, dan wordt de video automatisch getoond.

Wat zijn tags precies?

Een tag kun je zien als een labeltje dat je meegeeft aan je onderwerp. Bij plaatsing verschijnen de tags bovenaan je onderwerp als links; wanneer je op zo’n link klikt vind je alle berichten die dezelfde tag hebben. Dit kan dus een manier zijn om een bepaald onderwerp makkelijker te vinden, maar het gebruik hiervan is volledig optioneel dus bij twijfel kun je dit veld gewoon leeg laten.

Voorkom dubbele berichten

Veel mensen op Depressie Connect zitten in hetzelfde schuitje. De kans is daarom redelijk groot dat er al een onderwerp bestaat waarin jouw onderwerp besproken wordt. Wij vragen je om mee te helpen om ons platforum zo overzichtelijk mogelijk te houden door dubbele onderwerpen te vermijden als een bestaand onderwerp toereikend is.

Reageren op een bestaand onderwerp

Je kunt op een onderwerp reageren door het reactieformulier onderaan in te vullen, óf door te klikken op de “reageer” of “quote” knop. Er zitten een paar verschillen tussen deze manieren:

  • Bij invullen van het reactieformulier onderaan geldt wat je plaatst als een algemene reactie op het onderwerp. Dus: niet gericht aan een specifiek persoon.
  • Bij reageren via de reageerknop geldt wat je plaatst als een reactie op het bericht waar de reageerknop boven stond. Dit zorgt ervoor dat deze gebruiker een melding krijgt dat iemand op hen heeft gereageerd.
  • De quote-knop werkt net als de reageerknop, maar daarbij wordt het bericht waarop je reageert ook meegenomen als citaat. Dit maakt het extra duidelijk op wie je precies reageert, en waarop.

Je bericht aanpassen

Heb je een foutje gemaakt in je bericht? Klik op “bewerken” om het aan te passen.
Let wel: deze knop verdwijnt vanzelf na een paar minuten. Dit voorkomt verwarring: als er al is gereageerd op wat je zei, maar intussen heb jij je bericht weer aangepast, dan kan een situatie ontstaan waar je langs elkaar heen praat. Mocht je nadien toch willen dat een reactie wordt aangepast – bijvoorbeeld omdat je een naam hebt genoemd die je er om privacyredenen liever uit wil – neem dan contact op met een moderator.

Je profiel

Helemaal rechtsboven in beeld vind je je profiel. Hier kun je je instellingen wijzigen, maar hier vind je ook meldingen en privéberichten, of onderwerpen waarop je bent geabonneerd.

Op je profielpagina vind je een aantal tabbladen. Hieronder worden ze kort omschreven.

Het tabblad “profiel”

Hier kun je je schermnaam wijzigen, een handtekening toevoegen die onderaan al je forumberichten verschijnt, je profielfoto wijzigen of een decoratieve afbeelding toevoegen die bovenaan je profiel wordt getoond.

Het tabblad “meldingen”

Hier vind je je meldingen. Denk aan reacties op jouw berichten of ontvangen privéberichten.

Het tabblad “berichten”

Hier regel je je privéberichten. Hierover meer in het volgende hoofdstuk.

Het tabblad “instellingen”

Hier wijzig je je wachtwoord of je e-mailadres. In beide gevallen moet je je bestaande wachtwoord opgeven en je keuze bevestigen per e-mail.
Ook kun je hier je account verwijderen. Dit is niet ongedaan te maken, dus doe dit alleen als je zeker weet dat je geen gebruik meer wilt maken van Depressie Connect.

Een privébericht versturen

Als je een andere gebruiken wil spreken over iets dat niemand anders wat aangaat kun je een privébericht sturen: dit is een bericht dat echt alleen voor jullie twee zichtbaar is. Dit doe je door bij een forumbericht van deze gebruiker op de knop “Privébericht” te klikken.

Ook kun je op je profiel op het tabblad “berichten” klikken. In beide gevallen kom je terecht op een scherm dat er als volgt uitziet:

Is het veld “Verzend naar (gebruikersnaam)” nog leeg, dan kun je hier de gebruikersnaam van de ontvanger invoeren. Zodra je begint te typen wordt gezocht naar een match… handig als iemand een lange of moeilijke naam heeft.
Nadat je bericht is verstuurd krijgt de ontvanger een melding te zien zodra ze zijn ingelogd.

Inloggen
Back To Top